HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20 en België (€ 6,70)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 4-2019

De allereerste Junior

Mijn broer Arie en neef Jan Bijl werkten destijds allebei bij Motorenfabriek Pluvier aan de Sluisjesdijk in Rotterdam. Op de IFMA tentoonstelling in Frankfurt van oktober 1962 werden door hun werkgever twee best sensationele modellen; de Berini Junior en zijn broertje de Jeunesse voor het eerst aan het publiek getoond. Waarschijnlijk heeft mijn Junior daar gestaan, want ik heb framenummer 1, en toen ik hem kreeg was het achterspatbord niet wit. Omdat de brommer niet meer nieuw was, konden mijn broer en neef hem destijds voor een gunstige prijs van de fabriek overnemen. Op mijn verjaardag van 22 februari 1963 kreeg ik de Junior van mijn ouders cadeau. Inmiddels heb ik de bromfiets nu dus al 56 jaar in mijn bezit. Na een lange periode van stofhappen in een pakhuis, is hij begin dit jaar super strak gerestaureerd. Vooral de ‘doorschijnende’ rode lak was een hele klus. Natuurlijk heb ik er mee gereden, maar inmiddels heeft de brommer een gezellig plekje gekregen, vlakbij mijn bed...

 

Dick Huijbregtse, Barendrecht

Van bromfietsrijden blijf je jong

 De foto’s werden gemaakt in 1971. Drie jaar later zijn we getrouwd, dus zijn we ondertussen al 45 jaar samen gelukkig. Zeker nu we eindelijk een zakcentje krijgen van de oude Willem Drees in de vorm van AOW, trekken we er regelmatig met onze Puch MV50 en de Skyhunter op uit. Brommerrijden blijft leuk, en wij blijven jong!

 

Henk en Leny van Heugten, Asten

© 2019 Bromfiets / Target Press -