HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 5,95) en België (€ 6,30)

of via een abonnement voor € 29,95 per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 4-2018

50 jaar later

 

Mijn eerste brommer in 1968, was een Kreidler 1968. Ik had de brommer zelf bij elkaar gespaard met werken bij Hafkamp rijwielen en bromfietsen in Twello. Ik werkte hier samen met Ben Overmars (de vader van Marc). Nu 50 jaar later ben ik in het bezit van een Puch MV 50, en geniet mijn kleinzoon Teo volop van een ritje. Conclusie; je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

 

Jan Hulsebos,via e-mail

 

 

De Heilige Koe van toen

Het ijs op

Ik ben mijn leven lang met de brommer naar mijn werk gegaan. Als automonteur heb ik ook altijd aan brommers gesleuteld. Mijn eerste was een VAP-4 aan de achteras van een fiets, mijn laatste is een Puch Maxi met kickstarter. Inmiddels bezit ik een leuke collectie Maxi’s waarvan één met zijspan. Afgelopen winter ben ik daarmee met mijn kleinkinderen Laura en Sjoerd het ijs opgegaan. Dat was natuurlijk lachen!

 

Opa Piet (75)

 

 

Vóór op de Kreidler Florett met kleine wielen Henk van Heugten uit Asten. Achterop school-kameraad Wim v.d. Loo, bij de Astense kermis in 1969. Spiegels, beugels, motor-beplating, stuurkapje, alles wat glom en blonk werd er op geschroefd.

 

Henk van Heugten Asten (N.B.)

© 2018 Bromfiets / Target Press -