HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20 en België (€ 6,70)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 5-2019

Trots op mijn DKW Hummel Super

Begin jaren zestig kochten we een stoere DKW- Hummel Super. Spiksplinternieuw, zwart met een crèmekleurige benzinetank en voorzien van een robuuste buddyseat met rood bovenvlak. Het eerste uitstapje herinner ik mij nog als de dag van gisteren. We moesten hem nog inrijden. Met een vaartje van maximaal dertig kilometer per uur gingen we van huis aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam richting Dordrecht. Verder dan Alblasserdam zijn we die dag niet gekomen. Eenmaal ingereden, haalde de brommer ruim 45 km per uur. Ik heb er jaren plezier van gehad. Op één van mijn zondagse uitstapjes ben ik met de DKW op de foto gezet. Dat het een mooie zomerdag was, is duidelijk; maar waar de foto genomen is, kan ik mij nu, bijna 60 jaar later, helaas niet meer herinneren…

 

Mevrouw H. Paans, via e-mail

Toen alles nog mocht…

Hierbij een paar foto’s uit de jaren ‘60, toen alles nog mocht, er geen moeilijke buren waren, en vooral toen er nog geen onverdraagzame groene tirannieke betweters alhier te lande met opgeheven vinger rondliepen. Van mijn ouders mochten we in de grote tuin crossen, en politie hebben we nooit gezien. Soms ging ik met een paar vriendjes tien kilometer verderop gratis of heel goedkoop een brommer of oude motorfiets halen. Te voet terug als hij niet liep, of rijdend als er nog een beetje leven in zat, zonder helm of verzekering! Zo’n vijf jaar geleden kon ik een Zündapp 433-254 uit 1961 kopen, precies dezelfde brommer waar ik als zestienjarige snaak mee reed. De oudere man op de foto uit 2015 is de toen 95-jarige fietsenmaker Marcel Pauwels († 2018) die ik al sinds de jaren ’60 kende. Hij verkocht zo nu en dan ook wel een nieuwe Zündapp.

 

Peter Lefèvre, Nijlen - België

 

© 2019 Bromfiets / Target Press -