HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20 en België (€ 6,70)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 1-2019

Allemaal op de Demm

V.l.n.r. Jan de Jong (dat ben ik), Leo van den Bosch, Maarten Verbeek en Jan Bakker kochten in 1964 alle vier tegelijk bij Boode in Zevenhuizen een splinternieuwe Demm. Jawel, zo’n schone viertakt op blanke benzine zonder olie. Eigenlijk is mijn liefde voor de bromfiets nooit verdwenen, dus toen ik jaren terug een eigen schuur kon huren heb ik geen seconde getwijfeld. Bijna elke dag ben ik daar, meestal met vrienden, wel te vinden. Heerlijk sleutelen en mijmeren over vroeger. Zo ontstond ook het idee om deze foto met dezelfde Bleiswijkers nog eens over te doen. Weliswaar met andere brommers, maar mijn eigen Demm heb ik nog wel. Elke eerste zondag van september starten we bij ‘t Zeeltje in het Bleiswijkse recreatieschap voor een rit door de omgeving. Dit jaar alweer voor de vijftiende keer.

 

Jan de Jong, Bleiswijk

Mijn ZD Special

Ooit was het een originele Zündapp ZD-40 uit 1977 met 3-voetversnelling. Nu is het mijn ZD-Special met vier versnellingen, originele Breitwand cilinder, 20 mm Mikuni carburateur en wielen van een 529, inclusief schijfrem. Goed voor 80 kilometer per uur, met 90 kilo op het zweefzadel.

 

Patrick Verheijen,

Egchel

© 2018 Bromfiets / Target Press -