HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,95)

of via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 5 - 2023

Een brommer als lustobject, schaarse verlichting in de soos en... Ria

Op 17 maart 1966 zat mijn 16de verjaardag er aan te komen, en al maanden daarvoor zat ik bij mijn vader en moeder hun kop gek te zeuren om een nieuwe bromfiets, het liefst een Puch. En jawel, het had resultaat. Bij een rijwielhandelaar in de buurt werd hij voor 720 gulden op afbetaling besteld. Maar wat deed die slimme fietsenboer, hij zette de bestelde Puch als een soort lustobject vooraan in de etalage. Dus ik elke dag na schooltijd, met gang naar die winkel om me te vergapen aan mijn zwart-rode Puch Skyryder, toen nog met buddyseat. Na een jaar onderging de brommer een metamorfose; buddyseat eraf, zweefzaal erop, voetversnelling, hoog stuur, achterspatbord afgezaagd, gereedschapskastjes op het spatbord achter eraf gesloopt en een ander achterlicht (bloedblaar).

Met mijn vrienden samen ging ik uit dansen in ruimtes die omgebouwd waren tot soos (dat noemden ze toen nog geen discotheken ). Schaarse verlichting, maar oh wat een sfeer. Daar ontmoette ik mijn vriendin Ria met wie ik nu al 53 jaar gelukkig getrouwd ben.

We waren meestal met vier vrienden, maar Joep Stokkermans staat met zijn Puch niet op de oude groepsfoto en dat vindt hij nog steeds heel erg.

Links op de foto ben ik, in het midden Joep Jansen en aan de rechterkant Willem Spruyt. We zien elkaar tegenwoordig 2 à 3 keer per jaar om wat bij te praten. Thuis in de mancave, op een terras of bij b.v. het bromfietstreffen in Middelbeers. De dame op de foto bij mij achterop is inderdaad Ria, zij was toen 16 en ik 17 jaar. Ik ben nu 73 en Ria 71 jaar oud. Als hobby rijden we nog altijd samen leuke ritjes op de bromfiets. Ria op een Tomos Revival en ik op een Solex OTO. Omdat Joep Stokkermans er nu wel opstaat, ook nog een foto van de vriendengroep nu, in de mancave. Links WIllem Spruyt, dan Joep Stokkermans, dan kom ik zelf en rechts Joep Jansen.

 

Eric Schuurkes, Tilburg.

© 2023 Bromfiets / Target Press -