HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 4-2022

Puch M50 Racing en een Mercedes bestelbus

De eerste foto is genomen op donderdag 12 augustus 1982. De dag dat ik 16 jaar werd en mocht rijden op mijn in dat jaar aangeschafte gele Puch M50 Racing.

De keuze voor dit type brommer lag aan het feit dat ik een jaar eerder ook al een gele M50 (voor 50 gulden) had gekocht. Maar deze was al zo afgeragd dat er alleen nog maar op gecrost kon worden. Meer en meer raakte ik geïnteresseerd in deze uitvoering en vroeg mij af hoe deze brommer er voorheen werkelijk had uitgezien. Wie had ooit kunnen vermoeden dat een afgedankte brommer de basis was én is van wat ik nu al zo’n dikke 40 jaar koester. Al die jaren heb ik nagenoeg probleemloos op een M50 gereden; ze zijn zeer degelijk, betrouwbaar en hebben prima rijeigenschappen. Inmiddels hebben deze brommers voor mij geen geheimen meer, en mijn wens om van alle in Nederland uitgebrachte kleuren er 1 te bezitten is ook uitgekomen; rood, geel en groen. Vooral groene exemplaren zijn zeldzaam. Ze zitten allemaal nog in de originele lak en zijn 100% origineel!!  De tweede foto is van 15 mei 2022, bijna 40 jaar later. Zelfs de bestelbus op de eerste foto, een Mercedes 307 D, door mijn vader in 1978 nieuw aangeschaft, is nog steeds in ons bezit!

 

Anton Welvering, Siegerswoude.

Fanatieke Zündapp-rijders proosten op de 65e verjaardag van de grootste Zündapp fanaat Cees Matton

De sloperij/bromfietswinkel van Matton aan de Kaaidijk in Schalkwijk is al sinds mensenheugenis een begrip in de bromfietswereld. Voor alle merken, maar zeker Zündapp nog altijd een vertrouwd adres. Huidige bewindvoerder Cees Matton, die er als klein jongetje al rondliep, werd onlangs 65, en daar moest natuurlijk op geproost worden! Dus kwamen de feesthoedjes en versierselen uit de kast.

‘Van Drees trekken’ (AOW) zit er voor Cees nog niet in, dus voorlopig zal hij nog steeds elke zaterdag in de winkel paraat staan voor Zündapp adviezen en verhalen. Proost!

En gefeliciteerd, ook namens de redactie.

 

 

© 2022 Bromfiets / Target Press -