HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 4-2021

Mijn Hummel Super, nog altijd super

Liever een oude brommer dan een gloednieuwe Mercedes

Hij doet zijn naam eer aan want de brommer houdt zich nog altijd super!. In 1959 slaagde ik voor de ambachtsschool en werd ingeschreven bij de Autotechnische school (ATS) in Apeldoorn. Wij woonden in Veenhuizen (Drenthe) en ik was in de kost bij een oom en tante in Apeldoorn. Om het reizen wat soepeler te laten verlopen heb ik de DKW Hummel nieuw aangeschaft (fl. 745,-.) Een verstandige koop, want de brommer heeft mij nooit in de steek gelaten. Ruim drie jaar lang ben ik bijna ieder weekend van Apeldoorn naar Veenhuizen heen en weer gereden. 120 km heen en 120 km terug , ik deed er ongeveer drie uur over.

In die periode heb ik samen met mijn vriend Anne de Vries, hij op de Berini M 21 van z’n vader, een kampeertocht gemaakt van Veenhuizen naar Apeldoorn, Maastricht, Monschau, Altenahr en terug. Beide brommers deden dit probleemloos, wij hadden alleen een zere kont.

De brommer heeft ook nog een belangrijke rol gespeeld bij de ontmoeting met mijn toenmalige vriendin Gré, waarmee ik nu al bijna 56 jaar ben getrouwd. De brommer heeft een poos in de schuur gestaan, maar sinds een paar jaar, nadat ik hem flink onderhanden heb genomen, gebruik ik de plof weer. Onder andere om naar het Gevangenis Museum in Veenhuizen te rijden, waar ik als vrijwilliger aan verbonden ben. Inmiddels ben ik dus nu al 62 jaar de trotse bezitter van deze brommer die het na  ± 50.000 km nog steeds goed doet. Over duurzaamheid gesproken!

 

Kees Greeven, Norg.

Wim Viveen (73) weet het nog heel goed. ‘Mijn vader was tuinder, en het ene jaar bracht de tuin meer op dan het andere. Bij een goed jaar zou hij de helft van mijn nieuwe brommer betalen, had hij mij beloofd. U raadt het al, 1963 was geen best jaar, dus de 710 piek die Puch-dealer Thijs Brand in de Veenstraat in Leidschendam begin ’64 voor de VS wilde beuren, kwamen allemaal uit mijn eigen spaarpot. De lol was er niet minder om; met acht vrienden naar Geleen, of met neef Jan van Leeuwen naar de bollen in Lisse.’ De driehonderd gulden die de brommer na drie jaar nog oplevert zijn hard nodig voor de aanschaf van een Fiat 600 uit ’59. Er volgt een arbeidzaam leven, vijftien jaar tuinder, elf jaar bij een selectiebedrijf van groente- en bietenzaden en daarna nog tweeëntwintig jaar bij de reiniging van de gemeente Leidschendam. Er volgen nog heel wat auto’s, maar al die jaren blijft de bromfiets kriebelen. Als Wim op de Vehikelbeurs van 1991 bij handelaar/restaurateur Chris van der Kamp ‘zijn’ Puch ziet staan is hij verkocht, en de brommer ook! Inmiddels bestaat het park naast deze Puch uit een Zündapp CS50 uit ’71, een Kreidler Florett uit ’62 en twee tractoren; een Fendt Dieselrosa en een Fahr tweecilinder uit 1956. Ook nu heeft Wim nog wel een auto, maar hij rijdt er haast nooit mee; de brommers zijn veruit favoriet!

 

 

 

 

 

© 2021 Bromfiets / Target Press -