HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 3-2021

Weer eens wat anders dan bloemen

Prachtige ritten

Voor de verjaardag van mijn vrouw had ik haar een jaren ’60 foto-shoot cadeau gedaan. Leuk, in kleding en make-up- uit die tijd op de foto! Omdat wij er samen vaak op uitgaan met de Berini, toch maar op het laatste moment besloten om de bromfiets ook mee te nemen. De fotograaf vond het ook een goed idee, en zie hoe wij op de gevoelige plaat zijn vastgelegd!! Is weer even iets anders dan een bos bloemen voor haar verjaardag...

 

John en Daantje Voogt via e-mail

(Foto: Rosa Quist Photography - Rotterdam)

 

Mijn vader was klompenmaker in Damwâld ( bij Dokkum). In de zomervakantie nam hij één week vrij. Omdat mijn ouders geen auto hadden ging ik achterop de Sparta mee naar opa en oma, die aan de Zutphense straat in Apeldoorn woonden. Mijn moeder en zuster gingen met de trein. Mijn grootvader had daar een smederij. We vertrokken ’s morgens vroeg en de eerste stop was Lemmer, waar we wat aten en dronken. Dan door de polder over de toen nog prachtige brug in Kampen, via Hattum, Heerde enz. naar Apeldoorn. Hoelang we er over deden weet ik niet meer. Als ik er nu nog aan terugdenk waren het prachtige ritten. Inmiddels ben ik 68 jaar en geniet nog steeds van de ritjes op de Sparta, die ongeveer zes jaar geleden is gerestaureerd. Onlangs sprak ik de oude fietsenmaker en die vertelde dat mijn vader de brommer nieuw bij hem had gekocht. Sparta G 50 AV, op het kentekenbewijs staat 30–06–1956.

 

Koos Scherjon, Damwâld

 

Al langer aan het rommelen

Onze zoon Tiemen (12) is enigszins ‘aangestoken’ door vaders bromfietshobby.Leest tegenwoordig de ‘Bromfiets’ ook van voor naar achter... Hij is zelf sinds afgelopen zomer helemaal gek met zijn Solex die we samen hebben gebouwd Tekenen kan hij ook! Op een zaterdagochtend heeft hij deze mooie tekening van een Kreidler RS uit 1973 gemaakt. Ik wilde u deze niet onthouden.

 

Pepijn Verbogt, Usquert

Als de brandweer

Hierbij een foto van mij met mijn Sparta GD 50 Sport uit 1960 en Sparta GG 50 Sport uit 1963.

 

Ik rommel sinds 2009 met oldtimers en vervelen doet dat nooit. Zeker nu, met de Corona-ellende, is deze hobby een heerlijke uitlaatklep. Voordat ik aan deze Sparta begon, had ik al meerdere oldtimers gerestaureerd, waaronder NSU Quickly, Batavus Supersport, Atala Ringo, MZ RT 125 en ga zo maar door.

 

Even een idee, wordt het niet weer een tijd voor het Nationale bromfietsalbum deel 2? Ik denk dat er wel meer mensen interesse in zouden hebben.

 

Wim Kok via e-mail.

 

De meeste en mooiste foto’s uit de familiealbums staan al in het eerste deel. Natuurlijk is een aanvullend deel 2 leuk, maar dan wellicht in combinatie met foto’s van nu. Dus meer een soort smoelenboek van alle bromfietsliefhebbers in Nederland (en België?)  We denken er over na. (red.)

 

Achterop bij opa John

Mijn vader rijdt al sinds dat hij brommer mag rijden op een Zündapp. Wat vond hij het leuk dat Jazz-Lynn, zijn kleindochter van 6 jaar, graag voor een foto achterop wilde bij haar opa John.

 

Ik zou het super gaaf vinden om hen samen in Bromfiets te zien staan!

 

Stephanie van ’t Oor, via email.

Tekenen kan hij ook!

Op de foto mijn nichtjes Marion en Ellen samen met mijn zoon Heintje, terwijl ze de brandweer in Maasbree nabootsen. Ze zitten op een Simplex motorfiets uit 1939 met kenteken : P 31947 Het motortje is een Sachs 51 cc, dus dat moet met 1cc extra wel kunnen in Bromfiets!

Deze bromfiets/motor was vroeger eigendom van de heer V.d. Loo, directeur van de plaatselijke brouwerij . Ik heb hem gerestaureerd maar nog niet laten keuren door de RDW.

 

Hein Gommans via e-mail.

© 2021 Bromfiets / Target Press -