HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 1 - 2023

Kreidler met dubbele uitlaten

Adrie met zijn naar eigen smaak aangepaste Kreidler RF en Marian op de Puch Maxi uit ’87.

Een Kreidler LF uit 1974 met dubbele uitlaten, altijd benieuwd geweest hoe dat er uit zou zien. Adrie van Weenen was dat ook, nadat hij in Reeuwijk de zelfbouw Zündapp twin had gezien.

Het betekende langdurig passen, meten en lassen, maar het resultaat mag er zijn! We kwamen Adrie met zijn vrouw Marian tegen bij de open dag van het Nationaal Bromfietsmuseum in Waddinxveen. Elke tweede zaterdag van de maand kunnen bezoekers zich tussen 10.00 en 17.00 uur daar gratis vergapen aan zo’n 200 klassieke brommers. Voor Adrie en Marian een mooie gelegenheid om vanuit Gouda hun brommers voor de winter nog even de sporen gegeven. Arie is een rassleutelaar; de Kreidler is tot op het laatste schroefje uit elkaar geweest en helemaal naar eigen smaak aangepast. Muzikaal is hij ook, want als gitarist van de bluesrock Kid Lazy Band verzorgt hij regelmatig optredens. Marian heeft meer gewichtig werk. Zij runt een webwinkel voor alle mogelijk weeginstrumenten.

Van milligrammen tot tonnen, dus van keukenweegschalen tot een weegbrug voor vrachtwagens. Adrie ver-crosste als 14-jarige een Avaros automaat en ging als 16-jarige over op een Garelli Junior, gevolgd door zijn eerste Kreidler. Marian koesterde destijds haar Mobylette.

 

Mooi spruitstuk!

Importeur Henk van Veen had dit best willen zien!

© 2022 Bromfiets / Target Press -