HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 6,20)

of via een abonnement voor € 32,- per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 5 -2022

The Rucky Boys na 48 jaar weer op de foto

Bewogen moment met oudgedienden op twee wielen

Door: Peter Joore

Sommige clubnamen lijken ingehaald door de tijd. Laat je, ondanks de Engels aandoende schrijfwijze, niet van de wijs brengen. Ook in De Lier e.o. was meest de rechterhand de grootste vriend van opgroeiende Sturm & Drangjeugd. Niet alleen om sla te snijden, tomaten te plukken of kassen te beglazen.

Maar ook Rucky Boys worden ouder, wijzer en vinden vrouwen op hun knoestig pad die graag een ritje maken. Niet alleen achterop de bromfiets werd de basis van menig huwelijk en aansluitend gezin gesmeed, ook tussen ruisend riet, op verscholen akkers of gewoon op een paadje in de kas. De mannen zijn inmiddels bijna een halve eeuw ouder en soms een eind wijzer. Een enkeling zit door moeders aan de virtuele ketting, door een trouwboekje aaneengesmeed. Die zien ze dan ook nog maar zelden. Maar het gros der jongelingen van ooit is nog altijd vriend. ‘Vriend ben je voor het leven,’ luidt hun lemma. ‘Met je vrienden geniet je van een drankje na het toeren op Puch, Kreidler, Mobylette of wat dan ook.’ Want als er één ding voor altijd rechtovereind staat is het wel die vriendschap. Dat de meesten van de Rucky Boys nog altijd twee wielen berijden in de nu ruim aanwezige pensionadotijd was dan ook de reden om opnieuw een foto te maken van de club.

 ‘Iedereen wordt maar ouder en niemand weet wanneer er eentje tussenuit knijpt.’ De vorige plaat dateert van 1964. Dat was de tijd van vetkuiven en leren jekkers. Stoere sigaret tussen de als James Dean gespannen en iets getuite lippen. Filmhelden van tussen Westlands glas.

 

Nu staat de club weer klaar om er met z’n allen zo lang mogelijk op uit te trekken. Je bent immers een Rucky Boy of je bent het niet. Van de pubertijd tot aan de laatste snik.

© 2022 Bromfiets / Target Press -