HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 5,95) en België (€ 6,30)

of via een abonnement voor € 29,95 per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 3-2018

Voor de kapper

 

De meeste jongens in het dorp reden op een Zündapp, Kreidler of Yamaha, maar ik had lekker een Honda C 320, waar ik twee jaar lang mee naar mijn school in Schagen reed.

 

De foto is gemaakt op de kermis van 1976 in Warmenhuizen (NH) bij de kapperszaak van Han Rol. Zoals u kunt zien, was ik daar al een tijdje niet meer binnen geweest.

 

Arie Slijkerman,

Warmenhuizen.

 

Mijn twee broers

Dit is mijn broer Beaky met zijn Batavus Whippet in 1966. De foto is gemaakt ter hoogte van Café de Vrijboom, een begrip in Beuningen. Deze brommer heb ik later van hem overgenomen, en er nog een hele tijd op gereden. Alleen die nylon snaar was geen succes, die heb ik regelmatig moeten vervangen. Hij liep natuurlijk wel wat sneller... Op de andere foto mijn broer Gerrie voor ons ouderlijk huis in de Bernhardstraat. Hij kocht deze Kreidler type K53/42NL met voetversnelling nieuw in 1972 bij Kreidler-dealer Wim Theunissen in de Schoolstraat in Beuningen. Wim Theunissen woonde bij ons in de straat, vandaar mijn liefde voor brommers!.

 

Cor Engelen, Beuningen.

Opa’s brommer is moe

Dit is mijn kleinzoon Jack (3) op opa’s Kreidler RMC uit 1979. Jack is nu al helemaal gek van deze brommer. Als hij langskomt is het eerste dat hij doet, de schuur in en onder de hoes te kijken, waarmee de brommer is afgedekt. ‘De brommer moet slapen’, volgens de kleine, ‘opa heeft te veel gebrommert, hij is moe’.

 

Ron Kuit, Haarlem

 

© 2018 Bromfiets / Target Press -