HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

NU TE KOOP

Nederlands Motor & Bromfiets Archief

Het NMBA (Nederlands Motor & Bromfiets Archief) omvat ruim 60 hoge archiefkasten met een keur aan fotomateriaal uit de naoorlogse geschiedenis van de motorfiets en de bromfiets. Daarnaast treffen we in 58 diepe lades de namen aan van alle belangrijke coureurs en invloedrijke personen uit de wegrace- en crosswereld. Ook alle foto-opnames door de eigen journalisten en fotografen van de tijdschriften Motor, Autorevue, Bromfiets en Scooter zijn bewaard gebleven. Alleen al in de periode tot en met 1980 omvat dit archief meer dan 21.000 !! fotorolletjes. Teveel om op korte termijn volledig te digitaliseren, maar de rubriekenboekjes op jaartal -  vanaf 1937! - die we voor het eerst in de geschiedenis openbaar maken, geven een goede indruk van wat we in het archief kunnen aantreffen. Vaak staan er meerdere opnamen op een fotorolletje van hetzelfde onderwerp.

 

Download de PDF Toegang fotorolletjes (even geduld, is groot bestand) en neem een kijkje in het enorme archief. Via de zoekfunctie (klik op het loepje bovenin of tik CONTROL F) kunt u ook gericht zoeken. De tweede  lijst met Personen/Coureurs (totaal 10.000!) wordt de komende maanden steeds verder aangevuld.

 

Foto bestellen

Natuurlijk zijn de beelden te bestellen. Voor een gescande foto (groot bestand) uit ons archief hanteren wij het standaardtarief van € 20.- (incl. BTW) waarbij u als particulier de opname voor elk gewenst niet commercieel doel mag gebruiken. Het copyright blijft dus wel altijd eigendom van het NMBA (Target Press - Moordrecht). U kunt derhalve geen exclusiviteit claimen. Mocht u in een onderwerp geïnteresseerd zijn, dan sturen wij u eerst per mail een gewaarmerkte zichtzending van een aantal beelden (maximaal 6) in lage resolutie, zodat u een keuze kunt maken. Deze zichtzending kost u slechts € 5 waarvoor wij voor u in het archief duiken, scans maken en deze naar u doormailen.

 

Hoe werkt het:

Aanvragen van een zichtzending:

  1.  Tijdens uw zoektocht in de pdf lijsten  noteert u het jaartal / nr. / onderwerp/de naam van uw keuze.
  2. Vervolgens gaat u naar de webwinkel op www.Bromfiets.nl – en klikt u op de rubriek FOTO-ARCHIEF en daarna op Zichtzending.
  3. Bestel 1 x de zichtzending, ga vervolgens naar de Kassa, en vul op die pagina  uw adres- en mailgegevens en tel.nr. in.
  4. Bij het veld: Uw bericht aan ons: vult u het jaartal / nr./ het onderwerp/naam  in.
  5. U betaalt de € 5 via Ideal en wij gaan voor u aan de slag. U ontvangt maximaal 6 gewaarmerkte digitale foto’s van hetzelfde onderwerp van uw keuze in lage resolutie. Levering binnen 1 à 2 weken. In een vakantieperiode kan het iets langer duren. (Bestellen van deze zichtzending is alleen mogelijk met uw betaling via Ideal)

 

Het bestellen van de gekozen originele grote foto:

  1. Na ontvangst van uw zichtzending gaat u  weer naar de webwinkel op www.Bromfiets.nl – en u klikt weer op de rubriek FOTO-ARCHIEF en daarna op Groot Fotobestand.
  2. Bestel 1 x Groot Fotobestand, ga vervolgens naar de Kassa, vul op die pagina dan uw adres- en mailgegevens en tel.nr. in.
  3. Bij het veld: Uw bericht aan ons: vult u het gekozen fotonr. in.
  4. U betaalt de € 20 via Ideal en wij gaan weer voor u aan de slag. Binnen 5 tot 10  werkdagen ontvangt u uw bestelling op uw mail. (In een vakantieperiode kan het iets langer duren).

 

(Het bestellen van bovenstaande zichtzending/fotobestanden is alleen mogelijk met uw betaling via Ideal. Dus helaas niet via acceptgiro of andere betaalwijze)

 

 

© 2023 Bromfiets / Target Press -