HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 5,95) en België (€ 6,30)

of via een abonnement voor € 29,95 per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 2-2018

Driewieler

 

Ik heb het merk Zündapp als hobby in mijn schuurtje. En als je jezelf verveelt pak je het laatste frame met kenteken uit de kast en zie hier… De lak en de laatste puntjes zijn voor de volgende winter, nu … rijden maar!

 

Frank Lemmens, via e-mail

De liefde bleef

 

Hierbij 3 foto’s van mijn vriendin Jose met mijn Kreidler en met haar Peugeot. De andere foto is mijn vrouw Jose nu met haar Mobylette. We zijn inmiddels al 44 jaar gelukkig getrouwd. Ze is pas 65 jaar geworden, maar de liefde voor de bromfiets is altijd gebleven.

 

Martien van Eekelen, Wouwse plantage

Stijn den Boggende (20) is een Mafketel

Dit is zeker geen belediging; Stijn is er zelfs trots op. Onder de naam Mafketels maakt hij videotjes, samen met vrienden en die zijn op YouTube terug te zien. Stijn is pas twintig, maar helemaal ‘into old school’. Als een spons zuigt hij kennis op van oude brommers en motoren. Zijn eerste brommer was een Honda NSR 50 en dat was in zijn ogen al een hele oude klassieker. Klopt ook wel, want het scootertijdperk was allang bezig en dán nog een ‘schakel’ willen… Zijn eerste stap achteruit werd de MT 5 uit waarschijnlijk 1985. Sinds hij meer weet van oude wetgeving en pedalen die er nog op moesten zitten, is hij bijna fanatiek helemaal terug aan het gaan naar origineel. Eerst wat argwanend, maar gaandeweg dolenthousiast ging hij mee naar Wellen, waar hij ‘de geschiedenis, maar dan live’ kon meemaken. Rázend enthousiast is onze 20-jarige ‘moderne held’, want hij wil nu toch ook ‘zo’n écht oude brommer’, liefst een Italiaan, met die mooie kleurtjes’. Stijn is zo iemand die hoop geeft voor de toekomst, iemand die het plezier in klassiekers door kan geven aan zijn generatie. En dat doet hij op moderne wijze; helemaal bij de tijd.

© 2018 Bromfiets / Target Press -