HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 5,95) en België (€ 6,30)

of via een abonnement voor € 29,95 per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 1-2018

Rottigheid uithalen

 

Op de eerste foto zien we onze pa, Tinus Streppel eind jaren '50 op zijn Berini. Inmiddels is hij 78, maar nog bijna dagelijks zit hij op zijn Zündapp.

In Apeldoorn en verre omstreken kijken of hij nog rottigheid kan uit halen, en dat op zijn leeftijd!

 

Ron & Karin Streppel, via e-mail

Plezier met Magneet

 

Hier zien we mijn overgrootvader Hannes Tichelaar op zijn
Magneet. Ook al is hij inmiddels 82, nog altijd (en vaak) vertelt hij met liefde, over hoeveel plezier hij wel gehad heeft van deze brommer.

 

Sem Tichelaar, via e-mail

54 jaar één eigenaar!

Ik denk dat ik de langste bezitters ben van een bromfiets, waar 54 jaar(!) op gereden is en met één eigenaar. Ik kreeg hem van mijn vader toen ik 17 jaar werd op 17 april 1963. Ik heb er heel wat vakantieritten mee gereden, en na mijn 21ste heb ik zeer veel
gereisd van Bussum naar Sint Annaparochie. Dat betekende zo ongeveer 210 km in één ruk zonder pauze van mijn werk naar mijn ouders in het weekend of door de week. De Zündapp uit 1963 staat nog steeds in de originele lak en alleen banden, schokdempers etc. zijn ooit vervangen. Nog nooit gereviseerd, nooit pech gehad en hij heeft inmiddels toch al 40.000 km gereden. Ik zou graag willen weten of er meer eigenaren zijn die al zo lang een brommer in hun bezit hebben, waarmee ook nog steeds in goede staat kan worden gereden .

 

Jan de Vries,

Hilversum

 

© 2017 Bromfiets / Target Press -