HET OUDSTE BROMFIETSBLAD TER WERELD!

ABONNEE WORDEN?

KLIK HIER!

NU TE KOOP

Meer over 'Bromfiets'

‘Bromfiets’, het oudste bromfietsblad ter wereld (sinds 1950), is een onafhankelijk tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers en verzamelaars van klassieke bromfietsen.

 

Elke twee maanden een tijdschrift boordevol alles wat met klassieke brommers te maken heeft: Modelhistories, gedreven verzamelaars, restauratieverslagen, techniek, ervaringen van lezers, flitsen, nieuwtjes van toen en nu, de beroemde rubriek ééndagsvliegen, reisverslagen, marktontwikkelingen, evenementenkalender en natuurlijk de bromfietsmarkt.

 

Daarnaast is onze niet aflatende strijd in woord en daad tegen overheidscommissies, overijverige regenten, gemeentebesturen en andere 'zieners' inmiddels legendarisch en zullen we blijven knokken om onze klassieke brommer de status te geven die hij verdient!

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten leeft twéé keer…

Daarom is de bromfietshobby de mooiste van de wereld!

 

‘Bromfiets’ is te koop bij de boekhandel en kiosken in Nederland (€ 5,45) en België (€ 5,80)

of via een abonnement voor € 29,95 per 6 nrs. via onze webwinkel of bel: 0182-356050

Mijn Brommer 3-2017

Puch in de kerk

 

Nadat ik nooit gedacht had ooit nog een Puch te zullen bezitten kwam er in 2005 ineens een zwarte MV 50, type Skytrack bij een kennis te voorschijn. Na ruim twee jaar onderdelen verzamelen en restaureren was hij technisch helemaal in orde. Één probleem, tijdens toertochten zat mij vrouw Corrie alleen thuis. Omdat ze graag zelf mee wil rijden heb ik voor haar ook een Skytrack gekocht. Hij stond al jaren in de verlaten schuur van en stewardess. Het betekende wederom ca. twee jaar sleutelen, maar toen was ook deze technisch piekfijn in orde. Mijn eigen Puch heb ik de laatste jaren nog voorzien van de nodige sierstukken en souvenirs zoals een Jaguar aan de voorzijde op het spatbord, een vossenvel achter op het rekje en een chromen sierstuk op de uitlaat. Inmiddels ben ik lid van vier oldtimerclubs en daardoor kom ik in contact met heel veel liefhebbers van klassieke bromfietsen. Het is geweldig leuk om te zien hoeveel animo er nog is om deel te nemen aan de toertochten en hoeveel bekijks je hebt wanneer je op een Puch voorbij rijdt. De Puch werd vroeger dan ook niet voor niets de Harley onder de brommers genoemd. Nu kreeg ik onlangs van mijn dochter en haar vriend en fotograaf Olivier Lacour, ter gelegenheid van mijn 68ste verjaardag, een fotoshoot cadaeu. Zij woont zelf in een zgn. Frans klooster en daar hoort natuurlijk een Kerk bij. In de gang van het klooster hadden ze een echte fotostudio opgebouwd en daar zijn deze mooie opnames gemaakt. Daarna zag ik ook nog kans om het onmogelijke te realiseren door met onze Puchs voor het altaar in de kerk te gaan staan en daar ook foto’s te maken, met zeer aparte opnamen als resultaat.

 

Giel Creuwels, via email

Mijn jachtbrommer

Zoals jullie zien doet deze Suzuki dienst als jachtfiets. Ik heb hem regelmatig in gebruik en heb van dit karretje al veel plezier gehad, hij loopt als een trein, dik 70.  In het mollenvangseizoen liggen er klemmen en een schop in het bakkie. Deze 73-jarige krasse knar beleeft nog regelmatig zijn jeugdmomentje, als hij op dit werkpaardje(pony) zijn rondje maakt. Op de foto is de jachtbuit (hazen) in het bakkie te zien.

 

Gees Veenboer, Nieuwkoop

© 2017 Bromfiets / Target Press -